به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی محمود بنانژاد اظهار کرد: تأثیری که کالاهای قاچاق بر روی اقتصاد به ویژه در استانی مانند خراسان رضوی که اکثر واحدهای تولیدی آن خرد و متوسط هستند بسیار بالا بوده و نمیتوان از آن چشمپوشی مرد.
وی تصریح کرد: این پدیده مهمترین بازار خراسان رضوی یعنی بازار سوغات مشهد مقدس را نیز تحت تأثیر قرار داده و مشکلات زیادی در این بخش به وجود آمده به گونهای که مشاهده میکنیم چیزی بیش از 70 درصد سوغات ارائه شده در مشهد مقدس قاچاق شده از چین هستند.
رئیس اتاق اصناف مشهد بیان کرد: سنگهای قیمتی به طور کامل این ظرفیت را دارند که به عنوان کالای جایگزین سوغات استفاده شده و با توجه به اینکه منبع اصلی آنها در داخل است قاچاق آن گرانتر تمام شده و در نتیجه صورت نمیگیرد.
بنانژاد خاطرنشان کرد: همچنین کیفیت سنگهای داخلی کاملا محسوس بوده و لذا نمیتوان اجناس قاچاق را به نام اصل به مشتریان فروخت.
وی تأکید کرد: تعداد 25 میلبیون نفر زائر که به صورت سالانه وارد مشهد مقدس میشوند باید بازاری بسیار بزرگ و سرمایهای کلان را وارد این شهر کنند اما شاهد هستیم که با توجه به ارزان بودن اغلب سوغات این شهر تأثیری که باید داشته باشد را به همراه نداشته و با تبدیل شدن به مبالغ خرد نمیتوان از آن بهره زیادی برد.
رئیس اتاق اصناف مشهد تصریح کرد: البته در صورت فراهم کردن زیرساختهای مربوط به توسعه صنعت سنگهای قیمتی باید از تقلب در این بخش پیشگیری کرد زیرا ممکن است بیاعتمادی را میان خریداران به وجود بیاورد که جبران آن سخت باشد.
انتهای پیام/